28 ianuarie 2016 slow

Laptopul merge greu

După câţiva ani de folosire, chiar şi cel mai performant laptop ajunge să obosească şi să refuze să-ţi mai răspundă rapid comenzilor, iar dacă tu te duci să te culci atunci când eşti obosit, lui îi trebuie puţină curăţare, optimizare şi câteva imbunatatiri.

Curăţare

Praful este unul dintre motivele pentru care componentele din interiorul laptop-ului se supraincălzesc, de aceea acesta nu va mai functiona la capacitatea maximă. Daca laptop-ul ruleaza la temperaturi ridicate anumite componente se uzează, scurtand durata de viată a acestuia. Pentru a asigura o bună functionare a laptop-ului este esential ca mentenanta completă sa se faca la fiecare 6 luni de functionare prin curatarea de praf, schimbarea pastei termoconductoare si a thermal pad-urilor de pe procesor (CPU) si placa video (GPU).

Optimizare

Verifică şi opreşte programele care lucrează în background . Sterge fisierele temporare. Curăţă temporalele din browsere. Goleşte cosul de gunoi.  Foloseşte funcţia Disk Cleanup.  Goleşte folderul „Downloads”. Dezinstalează aplicaţiile vechi sau pe cele care nu le foloseşti.

Imbunătăţiri

Aceasta nu este o varianta ieftina, insa pentru prelungirea duratei de viata a laptopului dvs. va recomandam adaugarea unui SSD. Sistemul de operare, programele instalate, jocurile etc vor avea un timp de reactie mai rapid; laptopul va avea performante mai bune. Daca laptopul dvs permite, va recomandam si upgradarea RAM-ului. Daca aveti noroc si laptopul mai are loc de memorie suplimentara sau suporta mai multa memorie (prin inlocuirea modulelor existente cu unele de capacitate mai mare) atunci exista mari sanse ca laptopul sa se miste mai bine. Memoria ii confera un impuls important

Un comentariu ptr. “Laptopul merge greu

Lasă un răspuns