După câţiva ani de folosire, chiar şi cel mai performant laptop ajunge să obosească şi să refuze să-ţi mai răspundă rapid comenzilor, iar dacă tu te duci să te culci atunci când eşti obosit, lui îi trebuie puţină curăţare, optimizare şi câteva imbunatatiri.
Curăţare
Praful este unul dintre motivele pentru care componentele din interiorul laptop-ului se supraincălzesc, de aceea acesta nu va mai funcţiona la capacitatea maximă. Daca laptop-ul ruleaza la temperaturi ridicate anumite componente se uzează, scurtand durata de viată a acestuia. Pentru a asigura o bună functionare a laptop-ului este esential ca mentenanţa completă sa se faca la fiecare 6 luni de funcţionare prin curaţarea de praf, schimbarea pastei termoconductoare şi a thermal pad-urilor de pe procesor (CPU) şi placa video (GPU).
Optimizare
Verifică şi opreşte programele care lucrează în background .
Şterge fişierele temporare. Curăţă temporalele din browsere. Goleşte coşul de gunoi. Foloseşte funcţia Disk Cleanup. Goleşte folderul „Downloads”. Dezinstalează aplicaţiile vechi sau pe cele care nu le foloseşti.
Imbunătăţiri
Aceasta nu este o varianta ieftina, insa pentru prelungirea duratei de viata a laptopului dvs. va recomandam adaugarea unui SSD. Sistemul de operare, programele instalate, jocurile etc vor avea un timp de reactie mai rapid; laptopul va avea performante mai bune. Daca laptopul dvs permite, va recomandam şi upgradarea RAM-ului. Daca aveti noroc si laptopul mai are loc de memorie suplimentara sau suporta mai multa memorie (prin inlocuirea modulelor existente cu unele de capacitate mai mare) atunci exista mari sanşe ca laptopul sa se mişte mai bine. Memoria ii confera un impuls important
Am modernizat un laptop i5 din prima generatie care mergea rau de tot in win10, am schimbat hardul cu ssd si am adaugat 4giga memorie Acum merge suuuuuuuper. Sunt foarte multumit