27 martie 2020 Laptopul se supraîncălzește

Laptopul se supraîncălzește

Ai probleme cu supraincalzirea laptopului ? 
Nu te amagi cu un cooler suplimentar !  Ajuta doar la racirea carcasei.
Mai bine de jumatate din laptopurile care ajung in service-ul nostru au defecte cauzate de lipsa unei curatari periodice.
Laptop-urile au nevoie de aer pentru răcire, dupa 1-2 ani de utilizare acumuleaza suficient praf iar pasta termo-conductoare de pe procesor si placa video s-a uscat.
Observati ca atunci cand rulati un joc sau vizionati un film, laptopul se supraincalzeste mai tare decat in mod normal iar ventilatorul de racire se invarte aproape incontinuu. Asta inseamna ca cipul video si procesorul sunt suprasolicitate iar o racire ineficienta in timp, va permite cresterea temperaturii din ce in ce mai mult, astfel se poate ajunge la defectiuni ale cipurilor cele mai importante de pe placa de baza (northbridge, southbridge, cip video).
Curatarea laptop-ului de praf este precum schimbul de ulei la masina, il schimbi periodic pentru ca sa nu se strice motorul.

Unii s-au gândit “Laptopul se supraîncălzește

  1. Am si eu un laptop HP G62 cu procesor i5 care se incalzeste foarte tare si merge greu.
    De cateva ori sa inchis singur in timp ce ma uitam la un film. Cum pot sa-l curat ?

    1. Nu cred ca puteti rezolva acasa problema. Laptopul HP G62 trebuie demontat complet pentru o revizie eficienta si pentru inlocuirea pastei termice. Va asteptam in service-ul nostru pentru revizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *